Odafigyelés, szakértelem
és biztonság

Rendszerintegráció

ÜGYFÉL IGÉNYEK SPECIFIKÁCIÓJA 

Kollégáink magas szintű szakértelmének köszönhetően ügyfeleinek innovatív és komplex rendszermegoldásokat nyújtunk egyedi igényeikre szabva. 

GRAFIKAI TERVEZÉS

Teljes körű termék és grafikai tervezés a koncepciótól a végtermékig.
Megtervezzük a grafikai elemeket és a használandó technológiát melyek kialakításakor komplett rendszerként tekintünk a termékre, figyelembe véve a speciális védelmi, megszemélyesítési és felhasználási elvárásokat és igény esetén az ügyféllel szoros együttműködésben elkészítjük számára a grafikai állományokat. 

TECHNOLÓGIA TANÁCSADÁS 

Mind az önálló termékek mind a komplett projektek sikerének kulcsa a megfelelő technológia megválasztása.  Szakértőink a nyomdaipar teljes területén, az összes ismert és népszerű technológiát elméleti és gyakorlati szempontból behatóan ismerik, így technológia tanácsadás keretében magas színvonalon tudjuk vállalni nyomtatási rendszerek tervezését és specifikációját az ügyfelek igényeire szabva.

GYÁRTÁS

Társaságunk az ország egyetlen bankjegy- és az egyik legnagyobb okmány -és hamisítás elleni védelemmel ellátott termékeket gyártó biztonsági nyomdája.
Nyomtatási technológiáink:

 • Metszet-mélynyomtatási technológia, amely egyedülálló Magyarországon
 • Íves ofszetnyomtatás akár B/1 méretben is
 • Rotációs ofszetnyomtatás, akár széllyukasztással, keresztperforálással, leporellós kivitelben is
 • Szimultán ofszetnyomtatás maximális oldalon belüli, illetve elő- és hátoldali illeszkedési pontossággal
 • Digitális nyomtatás, megszemélyesítés, számozás, vonalkódnyomtatás
 • Magasnyomtatás, sorszámozás akár A/1-es méretben is
 • Pozícionált és szőnyegmintás hologramok felhordása melegprégeléssel
 • Szitanyomtatás B/2 méretben
 • Írisznyomtatás
 • Dombornyomtatás

HAMISÍTÁS ELLENI VÉDELEM

Védett nyomtatványainkat a szabad kereskedelemben nem hozzáférhető, csak a szükséges hatósági engedéllyel rendelkező nyomdák számára szállított biztonsági nyomathordozók felhasználásával gyártjuk. A nyomathordozók a következő védelmi elemekkel rendelkezhetnek:
Vízjel: Pozitív, negatív vagy árnyalatos kivitelben készülhet, lehet pozícionált vagy szőnyeg elrendezésű.
Biztonsági szálak: Készülhetnek fémgőzölt vagy transzparens kivitelben. Mágneses tulajdonságokkal is rendelkezhetnek, de természetes megvilágításban láthatatlan, UV-fényben fluoreszkáló vagy foszforeszkáló kivitelűek is lehetnek. A megrendelő igénye szerint szöveget is tartalmazhatnak.
Pelyhezőrostok: Természetes fénynél lehetnek színesek vagy láthatatlanok, UV-sugárzásnál egy vagy több színben fluoreszkálók.
Vegyvédelem: Illetéktelen beavatkozás esetén a vegyi védelemmel ellátott nyomathordozót elszínezik.

Különleges tulajdonságú biztonsági festékek, melyek az alábbi tulajdonságokkal rendelkezhetnek:

 • lumineszkáló festékek (a besugárzott fény hullámhosszától függően eltérő színben jelenik meg)
 • optikai színváltós festékek (a rátekintés irányától függően változtatja a színét)
 • vegyvédelemmel ellátott festékek
 • mágneses festékek (mérhető mágneses tulajdonsága van)
 • egyéb speciális festékek

Hologramozás
A hologram- és fólianyomtatás magas színvonalú védelmet biztosít a hamisítás ellen, ezért az értékcikkgyártásnál ajánlott alkalmazni. A hologramnyomtatás egy olyan speciális magasnyomtatási eljárás, ahol nagy nyomással és hőmérséklettel az előre elkészített hologramfóliát a papír felületére rögzítjük.

MEGSZEMÉLYESÍTÉS, SORSZÁMOZÁS

A megszemélyesítés során lehetőség van elektronikus sorszámozásra és különböző típusú vonalkódok nyomtatására is, illetve igény szerint teljesen egyedi számozási algoritmusok kialakítására egyaránt.

RENDSZERINTEGRÁCIÓ

Társaságunk vállalja különböző alkalmazási területek részére rendszerek adaptálását és ezekhez speciális, az alkalmazási területhez leginkább megfelelő magas szintű gyártási rendszerek, technológiák kifejlesztését, valamint ezek egységes alkalmazásba integrálását.

 • Cafeteria
 • Fizetési rendszerek
 • Személyazonosítási rendszerek
 • Szolgáltatásra jogosító azonosító rendszerek

Okmánygyártói tapasztalatok birtokában, széleskörű ismeretekkel rendelkezünk személyazonosítási rendszerek megvalósításában és üzemeltetésében, kezdve az adatrögzítéstől a gyártási folyamaton át, az ellenőrzésig.

A hitelesítés általában PKI alapokon, míg a chippel történő kommunikáció egyedi (session) kulcsokkal történik. Egyszerűbb kártyák használata esetén lehetőség van kulcs diverzifikálásra is, illetve az olvasó eszközben történő ellenőrzésre az általunk szállított biztonsági modul (SAM kártya) segítségével.

TACHOGRÁF

Társaságunk 2006 óta bocsát ki típusengedéllyel rendelkező európai uniós, tachográf menetíró készülékekben használatos chipkártyát. A tachográf kártyák a feladatoknak megfelelően négy változatban készülnek: vezetői, műhely-, ellenőri és céges. A típusengedély megszerzését kiterjedt chip-, szoftver-, kártyatest- és kompatibilitási bevizsgálások és tanúsítások előzték meg. Ez az egyetlen hazai chipkártya, mely ilyen komoly nemzetközi megfelelőségi vizsgálatokon esett át. A kártyák többsége vezetői kártya, melyek érvényességi ideje öt év. A kártyagyártáson és megszemélyesítésen túl a logisztikai feladatokat is a Pénzjegynyomda látja el.