Odafigyelés, szakértelem
és biztonság

ADÓJEGY, ZÁRJEGY

TERMÉKEK | ADÓJEGY, ZÁRJEGY

(SZESZESITAL-ZÁRJEGY, CIGARETTA-ADÓJEGY)

A 90-es évek második felétől, amióta az adó- és zárjegyek használatát törvény írja elő, a Pénzjegynyomda Zrt. a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére folyamatosan gyárt szeszesital-zárjegyeket és cigaretta-adójegyeket. Mind a szeszesital-zárjegyek, mind pedig a cigaretta-adójegy anyaga csak erre a célra gyártott papír, biztonsági grafikát tartalmazó alnyomattal.

SZESZESITAL-ZÁRJEGY

A szeszesital-zárjegy anyaga csak erre a célra gyártott papír, biztonsági grafikát tartalmazó alnyomattal. A rozettába épített Merkúr-embléma mikroírással van körülvéve. A szeszesital-zárjegy oldalain speciális, egyedi arculattal és védelmi elemekkel ellátott hologramcsík van elhelyezve. A hamisítás elleni védelem fokozása érdekében a 2006. évtől a szeszesital-zárjegyeken a sorszám mellett a sorszám karaktereit leképező vonalkód is megtalálható, valamint a 2013-as évtől 2D-s vonalkód is bővíti a szeszesital-zárjegy biztonsági elemeit.

CIGARETTA-ADÓJEGY

A cigaretta-adójegy anyaga csak erre a célra gyártott papír, biztonsági grafikát tartalmazó alnyomattal. A rozettába épített Merkúr-embléma mikroírással van körülvéve. A cigaretta-adójegy oldalain speciális, egyedi arculattal és védelmi elemekkel ellátott hologramcsík van elhelyezve. A cigaretta-adójegy digitális nyomtatással készült azonosító adatot, sorszámot, továbbá a cigaretta mennyiségét és kiskereskedelmi eladási árát tartalmazza.