Odafigyelés, szakértelem
és biztonság

Környezetvédelmi nyilatkozat

A hazai gazdaság egyik meghatározó vállalataként tudatában vagyunk annak, hogy működésünk jelentős hatással van a környezetre és a társadalomra, éppen ezért nagy figyelmet fordítunk a környezetvédelemre.

A Pénzjegynyomda Zrt. a környezetorientált működését a felső vezetésének és a szervezet minden munkatársának környezettudatos és elkötelezett magatartásával valósítja meg.

A Társaság környezetirányítási rendszere az ISO 14001 nemzetközi szabvány szerinti 2003. évi tanúsítás óta biztosítja a Pénzjegynyomda Zrt. környezeti teljesítményének folyamatos javulását.
Környezeti teljesítményünk további fejlesztése érdekében – a tulajdonos Magyar Nemzeti Bankhoz hasonlóan – az Európai Parlament és a Tanács 1221/2009/EK rendeletében szabályozott un. EMAS (Eco- Management, and Audit Scheme) környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer bevezetése mellett döntött a vezetőség 2017-ben.

A rendeletben foglalt előírásoknak való megfelelést akkreditált külső szervezet auditálja és hitelesíti a Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozatát.
A Társaság az ÉMI-TÜV SÜD Kft. hitelesítő nyilatkozata alapján az EMAS szerint HU-000041 számon nyilvántartásba vételre került.

A Pénzjegynyomda Zrt. a környezeti teljesítményével kapcsolatos információkat az alábbi dokumentummal hozza nyilvánosságra.

EMAS okirat

Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2019

Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2019 nyomtatóbarát ver…

Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2018

Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2018 nyomtatóbarát ver…

Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2017

Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2017 nyomtatóbarát ver…

Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2016

Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2016 nyomtatóbarát ver…