Odafigyelés, szakértelem
és biztonság

Környezetvédelmi nyilatkozat

A hazai gazdaság egyik meghatározó vállalataként tudatában vagyunk annak, hogy működésünk jelentős hatással van a környezetre és a társadalomra, éppen ezért nagy figyelmet fordítunk a környezetvédelemre.

A Pénzjegynyomda Zrt. a környezetorientált működését a felső vezetésének és a szervezet minden munkatársának környezettudatos és elkötelezett magatartásával valósítja meg.

A Társaság környezetirányítási rendszere az ISO 14001 nemzetközi szabvány szerinti 2003. évi tanúsítás óta biztosítja a Pénzjegynyomda Zrt. környezeti teljesítményének folyamatos javulását.
Környezeti teljesítményünk további fejlesztése érdekében – a tulajdonos Magyar Nemzeti Bankhoz hasonlóan – az Európai Parlament és a Tanács 1221/2009/EK rendeletében szabályozott un. EMAS (Eco- Management, and Audit Scheme) környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer bevezetése mellett döntött a vezetőség 2017-ben.

A rendeletben foglalt előírásoknak való megfelelést akkreditált külső szervezet auditálja és hitelesíti a Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozatát.
A Társaság az ÉMI-TÜV SÜD Kft. hitelesítő nyilatkozata alapján az EMAS szerint HU-000041 számon nyilvántartásba vételre került.

A Pénzjegynyomda Zrt. a környezeti teljesítményével kapcsolatos információkat az alábbi dokumentummal hozza nyilvánosságra.

EMAS okirat

A Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2019

A Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2018

A Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2017

A Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2016