Odafigyelés, szakértelem
és biztonság

Beszámoló a HSP EMEA 2024 kiállításról

2024.03.14.

A bulgáriai Szófia adott otthont az idei évben a High Security Printing EMEA (HSP) kiállításnak, amelynek fő tematikája a bankjegyek és biztonsági okmányok előállításában a legújabb technológiák bemutatása, valamint az ezekkel foglalkozó cégek közötti kapcsolatteremtés.

Az EMEA rendezvényén minden évben átlagosan 300-350 résztvevő fordul meg, nemcsak az elsődleges célterületnek jelölt Európa, Közel-Kelet és Afrika területéről, hanem a világ minden részéről. A HSP EMEA egyike a Reconnaissance regionális eseményeinek, két testvérrendezvénnyel, a HSP Latin Americával és a HSP Asiával együtt, amelyeket szintén évente rendeznek meg, és a nevükben jelzett régiókat szolgálják ki.

A HSP kiemelten foglalkozik a bankjegyelőállítás, valamint a hivatalos okmányok gyártásának minél biztonságosabb megoldásain, beleértve a vízumokat, a járműokmányokat és engedélyeket, a bizalmas dokumentumokat, a jövedéki termékek védelmét, a személyazonosításra alkalmas igazolványokat.

A korábbi rendezvényekhez hasonlóan idén is érkeztek szakképzett előadók, akik különböző technológiai tájékoztatókat mutattak be a szakmai közönségnek. A Pénzjegynyomdát itt Balla Zoltán fejlesztési igazgató képviselte, aki a hibrid útlevéladatlapokról tartott izgalmas és képekkel bőven illusztrált prezentációt. Standunkat – amelyen a Diósgyőri Papírgyárral közösen állítottunk ki – folyamatosan látogatták az érdeklődők, ahol kollégáink felkészült szakmai tudással válaszoltak az érkező kérdésekre és megkeresésekre a háromnapos konferencia alatt.