Környezetvédelmi nyilatkozat

A Pénzjegynyomda Zrt. a környezetorientált működését a felső vezetésének és a szervezet minden munkatársának környezettudatos és elkötelezett magatartásával valósítja meg.

A Társaság környezetirányítási rendszere az ISO 14001 nemzetközi szabvány szerinti 2003. évi tanúsítás óta biztosítja a Pénzjegynyomda Zrt. környezeti teljesítményének folyamatos javulását.
Környezeti teljesítményünk további fejlesztése érdekében – a tulajdonos Magyar Nemzeti Bankhoz hasonlóan – az Európai Parlament és a Tanács 1221/2009/EK rendeletében szabályozott un. EMAS (Eco- Management, and Audit Scheme) környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer bevezetése mellett döntött a vezetőség.

A rendszert 2017-ben vezettük be. A rendeletben foglalt előírásoknak való megfelelést akkreditált külső szervezet auditálja és hitelesíti a Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozatát.
A Társaság az ÉMI-TÜV SÜD Kft. hitelesítő nyilatkozata alapján az EMAS szerint HU-000041 számon nyilvántartásba vételre került.

A Pénzjegynyomda Zrt. a környezeti teljesítményével kapcsolatos információkat az alábbi dokumentumokkal hozza nyilvánosságra.

A Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2016

A Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2017 (Nyomtatóbarát verzió)

A Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2017

Pénzjegynyomda Zrt. Környezetvédelmi Nyilatkozata 2018