Díjaink

 

Az Év Zöld Nyomdája díj – 2012; 2013; 2014; 2015

Magyarország egyik vezető szakmai folyóirata – a Nyomdavilág – 2011-ben díjat alapított, melynek célja a papír- és nyomdaipari környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő technológiai, valamint környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, a papír- és nyomdaipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett példamutató eredmények elismerése. A díjazottak 1–5 csillagot is kapnak, mintegy minősítésként.

azÉvZöldNyomdája2015_magyar

Termékdíjaink

Best Print Hungary 2018

Az idei évben a “150 éves a magyar bélyegkibocsátás” c. bélyegünkkel a Biztonsági kiadvány kategóriában ezüst minősítést szereztünk.

WIPA GRAND PRIX 2015

Ismét díjat nyert a Pénzjegynyomda Zrt. által kibocsátott bélyeg

Második helyezést ért el a Pénzjegynyomda által készített Seuso-kincsek hazahozatala bélyegblokk a WIPA GRAND PRIX nemzetközi bélyegkiállításon és versenyen.

A versenyen a 2014-ben kiadott bélyegek vehettek részt, s az első helyezést egy spanyol bélyeg nyerte. A Seuso-kincsek hazahozatala bélyegblokk korábban megnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, ezüst minősítést kapott a Best Print Hungary versenyén a Különleges kivitelű kiadványok kategóriában, valamint megnyerte a HUNFILA vándordíját “2014. év legszebb bélyege” kategóriában.

bélyegblokk

 

“2014 legszebb bélyege” kivitelezői vándordíj

A Magyar Posta zrt. és a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége a 88. Bélyegnapon a Pénzjegynyomda Zrt. részére a “Seuzo-kincsek hazahozatala” blokk elkészítéséért “2014 legszebb bélyege”
kivitelezői vándordíjat adományozta 2015. június 26-án.

A nyert vándordíj, egy évig a Pénzjegynyomda büszkesége.

SKM_C3350150629151700  vándordij

seuso bélyeg

Hess András díj 2015

A Nyomda- és Papíripari Szövetség elnöksége által adományozott Hess András díjat idén a Pénzjegynyomdából két munkatársunk vehette át.

Halabrin Zsuzsanna fejlesztési igazgató, és Iván Csaba biztonsági termékgyártó üzemvezető, kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseként részesült a díjazásban.

Munkájukkal jelentősen hozzájárultak a Pénzjegynyomda Zrt. sikereihez, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni nekik, és gratulálunk kitüntetésükhöz.

 

 

Best Print Hungary 2015

A nyomtatott termékek rangos versenyén, a “Best Print Hungary 2015” versenyen nyert két különleges bélyegével díjat a Pénzjegynyomda (A bélyegek grafikáját a Magyar Posta adja)

 

Best Print 2015 arany

 

Best Print 2015 ezüst

BP5

Seuso blokk

 

 

 

 

Scodix Design Award 2014

A Scodix Design Award 2014 első díját Technológia kategóriában a magyar veterán motorokat ábrázoló bélyegsorozat nyerte idén.

A 12 képes, 4 szín nyomással készült kisívet Elekes Attila tervezte. A bélyegblokk nyomtatása és perforálása a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült, míg a 3D UV-lakk Sodix géppel történő felvitelét a Prime Rate Kft. végezte.

 

veteranmotorok4

 

 

Pro Typographia 2014

Idén a Pro Typographia termékversenyen a “Biztonsági nyomtatványok, értékpapírok” kategóriában ezüst minősítést szereztünk “Magyar szentek és boldogok” alkalmi bélyegünkkel.    “Születési anyakönyv” termékünk elnyerte a Printinfo különdíját “Tradíció” kategóriában, valamint több termékünk kiváló minősítést szerzett.

A Pénzjegynyomda nevében a díjakat Dr. Gorondy-Novák Judit vezérigazgató vette át.

JUDITROL_Protypo

   2014 PT ezüst - Magyar szentek

  2014 Tradíció - Születési anyakönyv

2014 PT kiváló minősítés

szentek_es_boldogokalkalmi

 A verseny elnevezése, jellemzői:
A Pro Typographia sorszámozott termékverseny sorozat, amelynek célja, hogy megméresse és a nagyközönség számára bemutassa a hazai nyomdák kiemelkedő minőségű termékeit különböző kategóriákban. A verseny évente kerül megrendezésre, elnevezése a Nyomda- és Papíripari Szövetség (a továbbiakban: Szövetség), a verseny szervezőjének kizárólagos tulajdona.

A verseny nyitott és nyilvános, a szabályok betartásáért a szervező vállal felelősséget. A Szövetség fenntartja magának a jogot, hogy a verseny szabályait a meghirdetés időpontjáig megváltoztassa. A verseny szabályzatát a honlapján, mindenki számára hozzáférhető módon teszi közzé.

A verseny során kiosztott díjak:

1. Arany, ezüst és bronz fokozatú díjak kategóriánként
2. Kiváló oklevél az általános szakmai kritériumoknak kiválóan megfelelő termékeket gyártó nyomdáknak
3. Külső szervezetek által felajánlott különdíjak
4. A Szövetség által alapított különdíja

 

Magyar Termék Nagydíj 2014

Seuso-kincsek hazahozatala bélyegblokkunk elnyerte a Magyar Termék Nagydíj 2014 megtisztelő címet.

A római kori Seuso-kincs egy szokatlanul nagy ezüsttartalmú dísztárgyegyüttes, mely egy a Balatonnál élt módos római polgár, talán hadúr tulajdonában lehetett. A feltételezések szerint egy barbár betörés alkalmával rejthették el a kincseket.

A bélyegblokk kiadásának apropója a Seuso-kincs hét darabjának 2014 márciusában történő hazaszállítása volt. A tizennégy darab fele került vissza Magyarországra, ami azért óriási jelentőségű, mert így van lehetőség a tárgyak mélyebb tudományos vizsgálatára. A hazaszállítás tiszteletére készült el a bélyegblokk.

A fő technológiai kihívást az jelentette, hogy egyes részeket domborítani is kellett. Itt egy plasztikusabb, 3D-s megoldást találtunk ki, és – a Folkem Kft. segítségével – sikeresen meg is valósítottuk. Ez gyönyörűen sikerült: az egyik korsó különösen szép, plasztikus lett, az alakja és az ötvösmunka motívumai is szépen kivehetőek rajta.
A most Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazott A Seuso-kincsek hazahozatala bélyegblokk természetesen nem jöhetett volna létre néhány kiemelkedően felkészült szakemberünk tudása és munkája nélkül, a munka minden fázisában, az előkészítéstől a kötészetig.

Seuso blokk

Az elismerést tanúsító trófeát és díszoklevelet a Pénzjegynyomda Zrt. képviseletében Fehérné dr. Csehkis Ágnes vehette át ünnepélyes keretek között 2014. szeptember 3-án dr. Mengyi Roland úrtól, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnökétől.

A díjat 66 pályázó 66 terméke vagy szolgáltatása érdemelte ki. Idén azokat a pályázókat részesítették előnyben, akiknek a termékei vagy szolgáltatásai kiváló minőségűek, újszerűek, értékesítésükben pedig fokozottan előtérbe kerül a külpiacok fontossága.

A díjazottak egy évig díjmentesen használhatják termékeiken, illetve szolgáltatásaikon a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyet.

 

Pro Typographia – minőségi nyomdatermékek versenye

2013-ban a Pro Typographia termékversenyen „Puskás 10” mintabankjegyünk „Biztonsági nyomtatványok, értékpapírok” kategóriában bronz fokozatú díjat nyert. A Pénzjegynyomda Zrt. nevében a díjat Balikó László vette át.

 

Díjazottjaink

 

Hess András-díj 2014

A Magyar Nyomda- és Papíripari Szakmai Szövetség 2014. május 23-án Debrecenben megrendezett közgyűlésén Berneczei Istvánnénak, a Pénzjegynyomda Zrt. kötészeti művezetőjének ítélte oda az egyik legrangosabb hazai szakmai elismerést, a Hess András-díjat.

A jelölt személyére cégünk tett javaslatot, figyelembe véve, hogy a díjat olyan személyek kaphatják meg, akiknek szakmai tevékenysége jelentősen hozzájárult a cég sikerességéhez.

Berneczei Istvánné 1987 karácsonya óta vállalatunk meghatározó tagja. Kezdetben könyvkötő szakmunkásként, majd csoportvezetőként, ma pedig művezetőként segíti kiemelkedő szakértelmével társaságunk működését. Remek pedagógiai érzékének köszönhetően számos munkatársunk lett szakmájának elismert mestere. A Pénzjegynyomda Zrt.-nél eltöltött több mint 25 éves munkaviszonya alatt sok fiatal munkavállaló szerzett magabiztos rutint mellette.

Konstruktív, előrelátó és problémamegoldó személyiségének köszönhetően a kollektíva javaslata alapján a cégvezetés 2012-ben a „Pénzjegynyomdáért” díjjal jutalmazta.

 

Ki a legjobb magyar nyomdász? – 2013

A Magyar Nyomdász Társaság idén 6. alkalommal hirdette meg szakmai versenyét, amelyen egyéni és nyomdai csapat kategóriában biztosított megmérettetési lehetőséget.
A Pénzjegynyomda Zrt. részéről technológusaink és fejlesztőink csapatban és egyéniben is vállalták a szakmai megmérettetést.

A verseny szakmai zsűrijében a magyar nyomdászat elismert szakemberei, vezetői vettek részt.

A HBPC csapat ezúttal megváltozott felállással (Dobrovits Ádám, Peitli József és Rauscher Péter), vágott neki a hét fordulóból álló, 100 kérdést meghaladó elméleti feladatsornak, illetve a hat gyakorlati feladatnak (melyek egy részét a helyszínen kellett megoldani). Az alapszakasz pontversenyét végig vezetve, a Print and Packaging Days kiállításon megrendezett döntőn – ahová a pontversenyben az első három helyen álló csapatot és egyéni versenyzőt hívták meg a szervezők – végül ismét az első helyet sikerült elérni!

legjobb_nyomdasz_halegjobb_nyomdasz_csapat

A körülményeket versenyzőink számára megnehezítette, hogy a döntőn nem tudott részt venni két fő, de a korábbi csapattárs, Balikó László beugrott segíteni.

Hausz Attila egyéni kategóriában indult és nyerte meg a versenyt, szintén nagy fölénnyel.