Magyarország egyik vezető szakmai folyóirata, a Nyomdavilág 2011-ben díjat alapított, melynek célja a papír- és nyomdaipari környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő technológiai, valamint környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, a papír- és nyomdaipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett példamutató eredmények elismerése.

A pályázaton a minimális feltételek teljesítése esetén háromcsillagos minősítés érhető el. (A díjazottak 1–5 csillagot is kapnak, mintegy minősítésként.)

 A pályázat elbírálói a pályázatok áttanulmányozásán kívül helyszíni szemlét is tartottak, és ezt követően ítélték oda a díjat. Társaságunk 2012-ben elsőként nyerte el a díjat, méghozzá négycsillagos minősítéssel! Azóta minden évben megkapta a Pénzjegynyomda a minősítést.

 GPwA_licenc LPH047

Miért kaptuk meg a díjat? 

  • folyamatosan csökkentjük izopropil-alkohol-felhasználásunkat,

  • az ipari hulladékot szelektíven gyűjtjük, illetve egy részét újrahasznosítjuk (fémhulladék, elektronikai hulladék, papírhulladék egy része).

 azevzoldnyomdaja

  • A 2014-es Zöld Nyomda díjátadó alkalmával a Pénzjegynyomda Zrt. környezetirányítási megbízottja, Borzsák András vehette át a díjat.

    Penzjegy

    Átadó ünnepség