“Az Év Zöld Nyomdája” 2016

A 2011-es alapítása óta idén hatodik alkalommal került kiosztásra „Az Év Zöld Nyomdája” díj, melyen a tavalyi évhez hasonlóan a Pénzjegynyomda Zrt. 2016-ban is a maximálisan elérhető öt csillagos minősítést kapta.

A GPwA (Green Printworld Award) Nyomdavilág Zöld díj azon papír-, nyomda- és csomagolóipari szereplők környezetközpontú vállalatirányítási eredményeinek elismerése, akiknek kiemelkedő környezettudatos gondolkodásmódja és fenntarthatóság iránti elkötelezettséget tanúsító intézkedései példaértékűek.

A díj odaítélésekor fontos szerepet játszik a környezeti célok és programok megvalósulása és azok külső és belső kommunikálása mellett az alapanyagokkal és erőforrásokkal való takarékos bánásmód valamint a környezetkímélő anyagok és zöld technológiák alkalmazása.

A Pénzjegynyomda által megszerzett öt csillagos minősítést az energiahatékonyság növeléséért, a veszélyes anyagok fajlagos felhasználásának folyamatos csökkentéséért, valamint ezen anyagok biztonságos tárolásának kialakítási megoldásáért és a vállalatnál működtetett környezetirányítási rendszer fejlesztését segítő intézkedésekért ítélte meg a zsűri.

Idén 22 szervezet nyújtotta be pályázatát. A díjak átadására a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület és a P&E Kft. közös szervezésében megrendezésére kerülő GPwA 2016 Zöld Minikonferencia és Díjkiosztó ünnepségen került sor 2016. október 18-án Budapesten, a Tótfalusi Tannyomdában.

A díjátadóról készült képes összefoglaló és a díjazottak listája itt tekinthető meg.

 

zölnycsoport2016