Kereskedelmi kártya

Kereskedelmi kártya

Kereskedelmi kártya termékeink széles skálán mozognak: a törzsvásárlói, egészségügyi kártyáktól kezdve a beléptető-, távközlési vagy városkártyákon keresztül minden kártyatípus gyártásához szükséges technológiával rendelkezünk. Emellett a kártyák tervezéséhez és a megszemélyesítés elvégzéséhez szükséges modern, korszerű géppark áll rendelkezésünkre.

A felhasználási terület jellege szerinti kártyatípusaink:

• Városkártyák: A kedvezményre jogosító kártyák egyik új iránya a városkártya. Ezek a kártyák általában kontaktusmentes chippel vannak ellátva, és személyre szólóan kerülnek kiadásra. A rendszer lényege, hogy a kártyabirtokos az adott városon belül számos kedvezményhez juthat a rendszerrel szerződésben álló szolgáltatók hálózataiban. Általában 4 színnel nyomott kártyák, opcionálisan aláíráscsíkkal ellátva kerülhetnek kibocsátásra.

   kereskedelmi kártya-Tata kártya                 kereskedelmi kártya-Cegléd kártya

• Tagsági kártyák: Számos szolgáltatói hálózat, klub, szövetség biztosít regisztrált tagjainak klubtagsági vagy törzsvásárlói kártyát. A kártyák tulajdonosa általában különböző kedvezmények, pluszszolgáltatások igénybevételére jogosult az adott törzskártyarendszerben lévő szolgáltatóktól. Ezek a kártyák általában 4 színnel nyomott kártyák, legtöbb esetben mágnescsíkot és aláíráscsíkot tartalmaznak.

kereskedelmi kártya-Mol kártya

Feltöltőkártyák: Vezetékes telefonokhoz havidíj nélküli, feltöltőkártya jellegű szolgáltatásokat nyújtanak az ún. hívókártyák. A Pénzjegynyomdában jelenleg gyártott hívókártyák papíralapú kártyák, a feltöltéshez használható érvényesítő kód egy lekaparható réteg alatt található. A kártyák gyártásakor speciális kártyakarton kerül megnyomásra, ami szerkezetében az átvilágítás megakadályozását szolgáló réteget tartalmaz.

    kereskedelmi kártya-Kapcsolat kártya           kereskedelmi kártya-Prémium kártya

A felhasználás módja szerint egyéb különleges, speciális elemekkel ellátott kártyákat is tudunk gyártani. A kártyák gyártásakor ezeknek a speciális elemeknek bármilyen kombinációját alkalmazhatjuk. Ezek a kártyatípusok lehetnek:

kontaktusos-, illetve kontaktusmentes chipes kártyák: a műanyag kártyák nagyobb adattartalmának tárolására használhatók a chipkártyák. Ezek használatukat tekintve lehetnek utólag beültetett, kontaktusos chipet tartalmazó kártyák, a kártya szerkezetében található chippel rendelkező, kontaktusmentes kártyák, illetve mindkét típust tartalmazó hibrid vagy dual interface típusú kártyák. Felhasználási területük egyre szélesebb: chipes személyazonosító kártyák, e-aláírás kártyák, digitális tachográf kártyák, városkártyák.

mágnescsíkos, aláíráscsíkos kártyák: a tagsági kártyák, törzsvásárlói kártyák leggyakoribb megjelenési formája, amikor a hagyományos PVC kártya hátoldala tartalmaz egy mágnescsíkot és egy aláíráscsíkot. A mágnescsíkra megszemélyesítéskor felvihetők olyan adatok is, amelyek a kártyán nem jelennek meg. Hátránya, hogy viszonylag kis mennyiségű adatot képes tárolni.

  kereskedelmi kártya-SZÉP kártya               kereskedelmi kártya-Egészségkártya

•  hologramos kártyák: lehetőség van a kártyák felületére melegprégeléssel különböző holografikus elemek felvitelére is. A hologramfóliák prégelése készülhet pozicionált, illetve szőnyegmintás kivitelben is.

megszemélyesített kártyák: társaságunk a kártyák megszemélyesítéséhez szükséges dombor-, indent berendezéseken felül az okmány- és azonosító kártyák megszemélyesítéséhez szükséges lézergravírozó, termotranszfer és szublimációs, valamint inkjet nyomtatású megszemélyesítő gépekkel is rendelkezik. A Pénzjegynyomda felkészült a megszemélyesítési adatok biztonságos elektronikus fogadására is. A nyomda számítógépes hálózatától független belső hálózat titkosítási alkalmazásai az adatvédelem legmagasabb fokát biztosítják az ügyfelek számára.