Interjú jelent meg a Nyomdavilág c. szakmai folyóiratban a Pénzjegynyomda Zrt. vezérigazgatójával, Dr. Gorondy-Novák Judittal

Dr. Gorondy-Novák Judit 2013. óta a Pénzjegynyomda Zrt. vezérigazgatója.

Kinevezésének évében rögtön egy igen jelentős feladattal, a kor igényeinek mindenben megfelelő új bankjegycsalád tervezésével, fejlesztésével, és a gyártáshoz szükséges műszaki és technológiai feltételek megteremtésével bízta meg a céget a Magyar Nemzeti Bank.

Technológiai fejlesztések

Első lépésként meg kellett határozni a szükséges gépfelújításokat, technológiai fejlesztéseket, melyek lehetővé teszik a megnövekedett feladatok ellátását. Ennek eredményeképpen gépsorok, berendezések felújítására, valamint új gépek, többek között egy lézergravírozó berendezés üzembe állítására is sor került. Az új bankjegycsalád első tagjáról, a tavalyi évben kibocsájtott új tízezer forintos bankjegyről érkező pozitív vélemények már jelzik a sikeres munka eredményét.

Biztonsági okmányok

A Pénzjegynyomda e mellett számos biztonsági okmány gyártásával is foglalkozik, többek között a korszerű elemekkel rendelkező útlevelek készítésével. A jövőbeli fejlesztési célok között pedig a műanyag kártya alapú elektronikus okmányok, igazolványok szerepelnek, melyek a tervek szerint több funkció ellátására is alkalmasak lesznek. Az ezek előállításához szükséges gyártási technológia jelenleg fejlesztés alatt áll.

Az eredeti cikk itt olvasható