HSP Konferencia Budapesten

Idén Budapesten rendezik meg a HSP Konferenciát 2015. március 23–25-én. Fő témái a valuta,  bizalmi okmányok, igazolványok, e-útlevelek, vízumok, járműokmányok és -engedélyek.

Balikó László Bankjegy fejlesztési szakértőnk fog egy izgalmas előadást tartani a megújuló bankjegyeinkről.

Bővebben a témáról és az előadóról:

Balikó László vagyok, 1998-ban végeztem a Könnyűipari Műszaki Főiskolán mint nyomdaipari mérnök, nyomtató szakirányon.

1998 óta dolgozom a Pénzjegynyomdában, kezdetben technológusként részt vettem az 1997 és 1999 között megjelent bankjegysorozat fejlesztésében, ez után, egészen 2010-ig a fejlesztések fő fókuszában az okmányok álltak.

2008-ban neveztek ki a Technológiai és Termékfejlesztési Osztály vezetőjévé. 2013-ban a bankjegyek fejlesztése újra kiemelt figyelmet kapott, elsősorban emiatt jelenleg is vezető bankjegyfejlesztési szakértőként dolgozom a vállalatnál.

 

Egy átdolgozott bankjegysorozat első címletének kifejlesztése

1. a Forint bankjegysorozat átdolgozásához vezető út

A Nemzeti Bank igényét előirányzó körülmények. Az igények megfogalmazása, a követelmények specifikálása. A fejlesztés első fázisában elvégzett előkészítő munka.

  1. az átdolgozott sorozathoz, a nagyobb kibocsátáshoz és a megváltozott minőségi követelményekhez illeszkedő termelési képességek megteremtése

A fejlesztett bankjegyek nyomtatása előtti bankjegygyártás bemutatása. A formakészítő-, és nyomtató eszközök felújítása. A bankjegy minőségellenőrző berendezés felújítása. Az új rendszer üzembe állítása, gépi nyomon követő rendszer megteremtése.

  1. az átdolgozott 10 000 Ft bankjegy bemutatása

Általános megjelenés és leírás. Első vonal-béli, látható és tapintható biztonsági elemek. Eszközös ellenőrzésre tervezett és gépi olvasású biztonsági elemek.

  1. összefoglalás

Az első címlet gyártásának tapasztalatai. Jövőbeni fejlesztések.

 

 

Standunknál kollégáink várják a felmerülő kérdéseket.

Több információ a hivatalos honlapon található:

http://www.hsp-europe.com/

tizezres3