Nemzetközi eID & ePassport Konferencia

Az elektronikus azonosítás szakértőinek találkozója

Időpont: 2014. október 13–14.

Helyszín: Hotel Intercontinental, Budapest

 

Az eID és ePass konferencia – www.eid-epass.org – az állampolgári személyi azonosító okmányok és azok digitalizálásával foglalkozó szakemberek globális fóruma, melynek 6. rendezvényére Budapesten kerül sor.

A PrimeKey Solutions (Stockholm), a Microsec (Budapest), a MULTICERT (Lisszabon) és a Pénzjegynyomda Zrt. mint hivatalos támogató közreműködésével 2014. október 13-án és 14-én Budapesten tartja az eID és ePASS (www.eid-epass.org) konferenciát. Az elektronikus azonosítás globális fórumán több mint 30 országból 35 előadó és 250 szakember vesz részt a legfontosabb ipari vállalatok, valamint a legmagasabb állami szervek részéről az előadásokat, esettanulmányok megvitatását, műhelymunkát, valamint széles körű kapcsolatteremtési lehetőséget és kiállítást kínáló rendezvényen.

A konferencia fő irányvonalai:

Személyazonosság biztosítása – egységesítés a kormány és az ipar szemszögéből, biztonsági kérdések az e-útlevélről, új személyazonosítási metódusok, eID – új használati módok és új üzleti modellek, elektronikus adatlopás, kritikus adatok, automatikus határellenőrzés, eID Cloud szolgáltatások, a tárgyak internete (IoT), – továbbá új technológiai kezdeményezések bemutatása szerte a világból. A világ minden részéről érkező delegáltak összegyűlnek két napra, hogy megbeszéléseket folytassanak az elektronikus azonosításról, ipari innovációról, üzleti folyamatokról és a jogi vonatkozásokról.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy társszervezőként segíthetünk a 6. eID és ePASS konferencia szervezésében. Ez a jelentős esemény, mely először kerül megrendezésre Közép-Európában, kiváló lehetőséget biztosít minden Magyarországon és a környező régiókban dolgozó IT-szakembernek, hogy megismerjék a legújabb trendeket és technológiákat, és az erős, de csak helyi piacon tevékenykedő cégeknek, mint amilyen a mi vállalatunk is, hogy fontos kapcsolatokat építsenek ki az iparág meghatározó nemzetközi cégeivel és felhasználóival. – Fantasztikus, hogy éppen 2014-ben kerül megrendezésre Magyarország fővárosában a rendezvény, mert ez így egybeesik a Microsec fennállásának 30. évfordulójával.

Vanczák József – a Microsec elnöke, az Igazságügyi Minisztérium IT-szolgáltatás biztosítója

„Az áttörés évét követően, melyben a polgárok szembesültek az elektronikus azonosítás hatalmával és értékével, a konferencia fantasztikus lehetőséget kínál arra, hogy megosszuk tapasztalatainkat és megtanuljuk, hogyan lehet ezt a fejlődést optimálisan kezelni.”

Hans Graux – ICT ügyvéd és jogi tanácsadó, Európai Tanács

A Pénzjegynyomda Zrt. büszkén támogatja az idei évben Budapesten megrendezésre kerülő 6. konferenciát. A magyar forint kizárólagos gyártójaként, valamint Magyarország vezető, hamisítás elleni védelmi elemekkel ellátott személyi azonosító és úti okmányok gyártására specializálódott nyomdájaként megtiszteltetés számunkra, hogy ezt az egyedi eseményt támogathatjuk. Az eID & ePass konferencia kiváló alkalom a tanulásra, tapasztalatmegosztásra, kapcsolatrendszer kiépítésére a vezető szakemberekkel, gyártókkal, döntéshozókkal az eID-k globális közösségében.”

Dr. Gorondy-Novák Judit – vezérigazgató, Pénzjegynyomda Zrt.

Forrás: https://www.eid-epass.org/