Ismét díjat nyert a Pénzjegynyomda Zrt. által kibocsátott bélyeg

Második helyezést ért el a Pénzjegynyomda által készített Seuso-kincsek hazahozatala bélyegblokk a WIPA GRAND PRIX nemzetközi bélyegkiállításon és versenyen.

A versenyen a 2014-ben kiadott bélyegek vehettek részt, s az első helyezést egy spanyol bélyeg nyerte. A Seuso-kincsek hazahozatala bélyegblokk korábban megnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, ezüst minősítést kapott a Best Print Hungary versenyén a Különleges kivitelű kiadványok kategóriában, valamint megnyerte a HUNFILA vándordíját “2014. év legszebb bélyege” kategóriában.

Mit láthatunk a bélyegen?

A Seuso-kincsek hazahozatalát köszöntő alkalmi bélyegblokkon a hét Magyarországra visszakerült Seuso-kincs látható: Vadász-tál, Geometrikus tál, Dionysos-kancsó, Mosdótál, Geometrikus kancsó, Illatszeres doboz és Geometrikus kancsó. A leghíresebb, és egyben a kincs névadó darabja az a hatalmas méretű lapos, aranyozással díszített ezüst Vadász-tál, amelynek közepét vadászati jelenetekkel közrefogott szabadtéri lakomajelenet díszíti. A dombornyomás, diffrakciós fólia nyomtatás és uv-festék alkalmazásával készült újdonságot Benedek Imre grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda kivitelezte.

bélyegblokk