Az Év Zöld Nyomdája díj 

Magyarország egyik vezető szakmai folyóirata – a Nyomdavilág – 2011-ben díjat alapított, melynek célja a papír- és nyomdaipari környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő technológiai, valamint környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, a papír- és nyomdaipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett példamutató eredmények elismerése. A díjazottak 1–5 csillagot is kapnak, mintegy minősítésként.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Pénzjegynyomda Zrt. 2012 óta minden évben részesül az elismerésben.

Idén 21 szervezet nyújtott be pályázati dokumentációt. A GPwA zsűrijének döntése alapján a díjakat a 2015. november 20-án, a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesülettel közösen megrendezett Környezettudatos szakmai napon, Budapesten, a Pátria nyomdában adták át.

Idei pályázatával a Pénzjegynyomdának első alkalommal sikerült a maximálisan elérhető, ötcsillagos minősítést megszereznie!

2015-ben a Pénzjegynyomda ötcsillagos minősítést szerzett, melyet az energiahatékonyság fejlesztéséért, a veszélyes anyagok, főként az izopropil alkohol fajlagos felhasználásának folyamatos csökkentéséért, valamint ezen anyagok biztonságos tárolásának fejlesztéséért, és a hulladékgazdálkodási rendszerünk szelektív gyűjtési és újrahasznosítást segítő intézkedéseseiért ítélt meg a zsűri.

047 300

További díjazottak